WDSD 21.3.2018

International Downs syndrom dag – 2018

 

Den Internationale Downs Syndrom Dag,  21.3.2018, blev fejret her i foreningen med manér. Herunder kan du se, læse og høre udpluk fra dagen.

Nederst på siden kan du læse om, hvordan denne internationale mærkedag blev fejret rundt om i verden.

På de sociale medier

På foreningens Facebookside blev der på dagen delt billeder fra medlemmer, pårørende og andre af sidens følgere med temaet og hashtagget #elskerenmeddowns.
Det samme hashtag blev på Instagram brugt flittigt i hele landet. Har du lyst til at se billederne kan du enten søge på #elskerenmeddowns på Facebook og Instagram, eller klikke her:


Fokus på mennesker med Downs syndrom

I dagene op til 21.3, blev der på siden delt billeder og videoer med fokus på, hvad mennesker med Downs bl.a. bidrager med i de sociale sammenhænge de indgår i.
Herunder kan du se et lille udpluk af de indslag.
Har du lyst til at se flere, så besøg vores Facebookside hvor alle indslagene ligger.

Interview på Radio NOVA

Landsforeningens presseansvarlige, Grete Fält-Hansen, stillede op til et båndet radiointerview på NOVA om Downs syndrom generelt, om WDSD, og om myter og fordomme. Interviewet blev sendt i Aftenklubben på NOVA kl 22.05, og senere udgivet som podcast.

Du kan lytte til podcasten ved at klikke på billedet herunder.

#Theluckyfew tattoveringer

I 2017 fik en amerikansk kvinde og mor til et barn emd Downs syndrom, en idé til en tattovering, som skulle symbolisere hendes tilknytning til Downs syndrom. Hun skrev om det på de sociale medier – og ret hurtigt gik tattoveringen viralt og spredte sig over hele verden.

Grupper af forældre, søskende, andre pårørende og mennesker med Downs syndrom mødtes rundt om i verden for at få denne tattovering, der nu er blevet kendt som #Theluckyfew tattoveringen. Den er blevet et symbol på det fællesskab og den interne forståelse, der findes blandt mennesker som har Downs syndrom inde på livet.

I Landsforeningens tidligere bestyrelse (2017) er der også blevet talt om denne tattovering – og foreslaget om at få den lavet sammen på 21.3.2018 dagen kom op.
Og sådan blev det altså til at kvinderne fra den tidligere bestyrelse fik lavet #theluckyfew tattoveringer.

#Theluckyfew tattoveringerne er som sagt udbredt over hele verden.
På de sociale medier kan man finde både billeder og videoer af mennesker som får dem lavet.
Se fx denne video af mødre, som også fik lavet deres tattoveringer i år op til den Internationale Downs Syndrom Dag.

21.3. 2018 ude i verden

Den Internationale Downs Syndrom Dag blev markeret verden over med mange forskellige kampagner, tiltag, happenings og begivenheder.
Vi har fundet et par eksempler frem:

My contribution to community

EDSA (European Down Syndrome Association) stod i år for den europæiske del af “My contribution to community” kampagnen. Her deltog Island, Italien, Ukraine, Storbritanien, Danmark, Albanien, Luxembourg, Kroatien, Skotland, Polen, Østrig, Tyrkiet, Kosovo, Holland, Rusland, Frankrig, Slovakiet, Ungarn, og Tjekiet.

Du kan se alle landes indslag på EDSA’s hjemmeside ved at følge dette link. 

Rundt om i verden har andre foreninger ligeledes deltaget i “My contribution to community” kampagnen.
WDSD har samlet en lang række af videoerne på deres YouTube kanal.

Se fx denne video fra Brazilien:

Eller denne fra Japan:

Vi har selvfølgelig også deltaget med en video.
Den kan du se her: