Søskende til barn med Downs Syndom

Børns Voksenvenner:

Søskende til børn med handicap kan måske være vant til at trække sig lidt og gøre sig mindre synlige. Nogle kan have et vanskeligt samvær med deres søskende grundet søsteren/brorens handicap, andre har
bekymringer om, hvordan det skal gå deres søskende i fremtiden.

Derfor kan børn, der har søskende med Down syndrom, gennem Børns Voksenvenner få et venskab med en ressourcestærk frivillig voksenven. Voksenvennen og barnet er sammen 2-4 gange om måneden af nogle timers varighed.

Børn i alderen 6-12 år matches med en frivillig voksen af samme køn

Vores erfaring er, at børnene er meget glade for at have en voksen, der er deres særlige voksne og ofte får denne én til én kontakt stor betydning for barnet.

Tillige kan venskabet give barnet et frirum og voksenvennen kan blive en fortrolig.

Voksenvennen er et supplement og skal aldrig være en erstatning for en mor eller far.

Kontakt Børns Voksenvenner via nedenstående link.

Kontakt Børns voksenvenner

Søskendekurser….

Landsforeningen Downs Syndrom afholder ikke selv søskendekurser, men henviser gerne til de rigtig gode kurser der er rundt om i landet.

Følg med under nyheder, hvor kurser vil blive annonceret.

Kontakt os nu

Hvis du har lyst til at tale med forældre, som selv har et barn med Downs syndrom, kan du kontakte “netværks-forældrene”.

Netværks-forældrene vil ikke kunne råde dig i dit/jeres valg, men blot fortælle deres historie om hverdagen med deres barn og prøve at besvare de spørgsmål I eventuelt måtte have..