WDSD 21.3.2017

International Downs syndrom dag – 2017

 

Selvfølgelig blev den Internationale Downs Syndrom Dag også fejret i 2017.

Det var uden tvivl en af de rigtig gode dage – og dem har mennesker med Downs Syndrom mange af.
Prøv bare at se de her 8 små film:

Maria

Maria på 24 år har travlt med rigtig mange ting. Hun arbejder nemlig to forskellige steder, træner 3 gange om ugen og besøger sine venner på værestedet. Heldigvis har hun lige 2 minutter til at fortælle dig om det hele, inden hun skal videre.

Kaya

Kaya på 9 år vil gerne spille Uno og spise pasta med sovs og pølser. Det med pølser er hendes far ikke lige så begejstret for. Heldigvis kan de finde et kompromis.

Magda:

Når 8-årige Magda besøger sine bedsteforældre, spiller de iPad og bager kage sammen. Så kan de lege restaurant. Men hvad er det nu lige, der skal i sådan en chokoladekage? I hvert fald æg!

Philip

Sig hej til Philip på 5 år. Han har en rigtig god dag, når han kravler, læser kort og ser Hr. Skæg i fjernsynet. Philip kan også godt lide at spise is. Det er nemlig god træning for smagssansen.

Anna

Anna på 15 år læser en bog om veninder for tiden. I bogen er det ikke altid lige nemt det med veninder. Det kender Anna godt. Men så er det godt, hun også har en kæreste, som hun kan besøge.

Steffen

Steffen på 40 år står op om morgenen og tager toget i skole. Der maler han, og det fortsætter han faktisk med, når han kommer hjem. Hvis han har brug for at koncentrere sig, så lukker han sin dør. Ellers sidder han tit ude og spiser sammen med de andre.

Jakob

Jakob på 15 år elsker at hygge sig med sine søskende. De spiser god mad, spiller Sims og snapper på Snapchat. Faktisk skal Jakob flytte lige om lidt, men han har tænkt sig at besøge sine søskende hver lørdag.

Mette

Her er Mette på 42 år. Hun sorterer og hænger tøj op på sit arbejde. Når hun får fri, tager hun til fitness. Det kan man godt komme til at svede af. Men Mette har besluttet sig for passe godt på sin krop, så hun kan blive ved at arbejde.