Til jer der venter jer

Først og fremmest tillykke!

I gennemgår lige nu en spændende, foranderlig og fantastisk tid, og står overfor mange overvejelser og beslutninger, som skal tages.

Blandt andet beslutninger om hvorvidt du/I ønsker de undersøgelser, der fra sundhedsvæsenets side bliver tilbudt, der kan fortælle mere om det barn, du/I venter eller ej.

Vi vil rigtig gerne støtte jer i arbejdet med denne beslutning, og har derfor samlet det materiale vi vurderer er særligt relevant for jer herunder.

I Landsforeningen Downs Syndrom har vi et ønske om at give vordende forældre mulighed for at få adgang til information om, hvad det vil sige at have et barn med Downs syndrom. Vi har ingen agenda for eller imod i denne debat, men ønsker blot at sikre alle gravide et velinformeret valg.

Har I spørgsmål, eller brug for en samtale, så tøv endelig ikke med at kontakte en af vores kontaktforældre. I finder deres information lige her.

Besøg også gerne vores YouTube kanal, hvor vi deler videoer, som giver indblik i livet med Downs syndrom.

Du er også meget velkommen til at bruge vores samling af litteratur, links og referencer som støtte og inspiration. Du finder den her.

Landsforeningens pjece:

Vi har, med sparring fra Århus Universitetshospital, lavet en informationspjece til vordende forældre. Pjecen indeholder information om følgende emner:

  • Hvad er Downs syndrom?
  • Hvordan vil Downs syndrom påvirke mit barn?
  • Generelle fakta, medicinske fakta.
  • Hvilke støttemuligheder er der og hvor kan der søges mere information og vejledning?

Download pjecen gratis her: “Tillykke – du er gravid”